Snorfiets naar de rijbaan, maar wel zorgvuldig

Fietsen Den Haagdonderdag 15 november 2018 18:52

Gezonde lucht, doorstroming op het fietspad en veiligheid voor de (snor)fietsers. Vandaag werd in de commissie Stad en Ruimte besproken hoe het plan om snorfietsers van het fietspad te weren eruit gaat zien. Daar zitten haken en ogen aan, dus de ChristenUnie vindt het belangrijk dat dit zorgvuldig gebeurt.

Zo is er een groot gebied in het centrum waar straks geen snorfietsers mogen komen, denk aan de Van Sijpesteijntunnel en het fietspad voor het Vredenburg. De suggestie op het bijgeleverde kaartje wordt gewekt dat deze fietsers straks op de busbaan zullen rijden, omdat er anders een grote omrijroute verplicht is. De ChristenUnie maakt zich zorgen om de veiligheid op de busbanen en vindt dit geen goed idee. De wethouder heeft toegezegd dat er een nieuwe kaart  komt waarin de juiste wegen worden weergegeven. 

Daarnaast stelde fractiemedewerker Rik van der Graaf tijdens de commissiebehandeling ook de vraag hoe de helmplicht er in deze nieuwe situatie uit gaat zien. Op dit moment is het voor snorfietsers niet verplicht om een helm te dragen en is dat dus ook juist vaak de reden dat iemand voor een snorfiets kiest: zij bewegen zich alleen op het fietspad. Snorfietsen op de rijbaan zijn straks verplicht een helm te dragen, maar dit geldt niet voor snorfietsen op het fietspad. De ChristenUnie wil dat het duidelijk is welke regels waar gelden, zodat alle snorfietsen veilig de weg op gaan. 

De wethouder stuurt binnen twee weken een brief met de beantwoording van deze en andere vragen die zijn gesteld tijdens de behandeling in de commissie. 

« Terug

Reacties op 'Snorfiets naar de rijbaan, maar wel zorgvuldig'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.