De nacht komt tot rust

Spaarlampdonderdag 01 november 2018 12:07

Het wordt steeds donkerder in Utrecht, als het gaat om de lantaarnpalen. Dat is goed nieuws! Vorig jaar vroeg de ChristenUnie tijdens de bespreking van het burgerinitiatief om een aantal wijzigingen. Dit blijkt door de gemeente op verschillende manieren in uitvoering te zijn gebracht.

Partij voor de Dieren en ChristenUnie vroegen dit najaar, ter gelegenheid van de Nacht van de Nacht, om een stand van zaken. In de brief die de Utrechtse gemeenteraad vandaag van wethouder Kees Diepeveen kreeg, blijkt dat het ‘lekken’ van licht omhoog beperkt blijft. Op allerlei plekken wordt de komende jaren gewerkt aan vervanging van de lantaarnpalen, maar pas als de levensduur ten einde is gekomen.

Bij ecologische verbindingen wordt het licht ook afgebouwd, zodat bijvoorbeeld het water in delen van Leidsche Rijn ’s avonds ook echt donker is.

De beantwoording van de vragen kun je hier teruglezen. Vind jij dat er ergens te veel of juist te weinig licht is? Je kunt een melding doen via de app van de gemeente, Slim Melden Utrecht. Of ga naar deze website om je opmerkingen over licht aan te gemeente te melden.

 

 

« Terug

Reacties op 'De nacht komt tot rust'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.