Utrecht zoekt 100 pleegouders

Gezindonderdag 01 november 2018 09:43

De ChristenUnie wil graag dat elk kind kan opgroeien in een gezin. Soms gaat dit (tijdelijk) niet bij de eigen ouders. Dan zoeken pleegzorgorganisaties naar een pleeggezin. Voor Utrechtse kinderen is het fijn als zij in de eigen omgeving kunnen blijven. Zo blijven de school, de sport- of muziekles en de vriendjes in de buurt. Ook is het makkelijker om de ouder(s) regelmatig te blijven zien. Om dit te kunnen bereiken zijn er voldoende pleegouders nodig in de stad. Deze week is de Week van de Pleegzorg, waarin Utrecht op zoek gaat naar 100 nieuwe pleegouders.

Op DUIC lees je tijdens de Week van de Pleegzorg een reeks ervaringsverhalen van pleegouders en jongeren uit een pleeggezin die worden gepubliceerd in DUIC, lees bijvoorbeeld het verhaal van Francis en Anja en Rachel en Marit. Op 5 november heeft Bingo FM een radio-uitzending in het teken van pleegzorg (zendtijd maandag 5 november 20.00), middels een interview met een pleegouder, een jeugdhulpprofessional en Wethouder Victor Everhardt.

 Op 20 november is er voor geïnteresseerden een vrijblijvende informatieavond in Utrecht, georganiseerd door de drie pleegzorgorganisaties in samenwerking met gemeente Utrecht. Hier lees je meer informatie over de Week van de Pleegzorg.

 

« Terug

Reacties op 'Utrecht zoekt 100 pleegouders'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.