Veel mooie initiatieven met Sint Maarten!

imageswoensdag 07 november 2012 12:39

Niet alleen de traditionele lampionnenoptocht, maar ook acties door vrijwilligers, de dag van de Mantelzorg, een lezing over armoede en de uitreiking van de Mantel van Sint Maarten staan dit weekend op het programma. Het is drie dagen feest in de stad. Vrijwilligers zetten zich in voor de ander, bijvoorbeeld bij Serve the City en bij de SLEEP-INN waar een maaltijd wordt verzorgd door de diaconie├źn van de kerken. De ChristenUnie hoopt dat veel Utrechters dit feest van het delen meevieren.

Eerder protesteerde de ChristenUnie al om op 11 november een extra koopzondag in te voeren vanwege Sint Maarten. Mirjam Bikker: "We hebben een mooi stadsfeest, waarom zou je dat nu ook weer vercommercialiseren? Het leven is gelukkig meer dan shoppen en dat laat Sint Maarten zo mooi zien.''

Utrecht en Sint Maarten zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Overal zien we de heilige terug, van het stadswapen tot de beelden in de stad. Niet voor niks is het Utrechtse Sint Maartensfeest dit jaar als traditie geplaatst op de UNESCO-lijst voor nationaal immaterieel erfgoed. Nederland heeft zich daarmee verplicht om er voor te zorgen dat dit bewaard blijft. Reden om de viering dit jaar extra aandacht te geven! Feest van het delen, dat is Sint Maarten van origine en daar herinnert ons stadswapen aan. 

De ChristenUnie is trots op de vele vrijwilligers in onze stad die al jaren werken aan een mooie invulling van Sint Maarten. Het verhaal van Sint Maarten is bekend. Hij deelde zijn mantel met een arme, oude bedelaar. Hij zag daarmee om naar zijn kwetsbare mede-burger. Juist vanuit deze gedachte probeert de ChristenUnie in de politiek te staan, omzien naar elkaar is essentieel. We vragen dan ook graag aandacht voor de viering van Sint Maarten. Wat ons betreft had dat niet gehoeven door middel van een extra koopzondag. Maar we zijn blij met de vele andere activiteiten. FJuist vanuit deze gedachte probeert de ChristenUnie in de politiek te staan, omzien naar elkaar is essentieel. We vragen dan ook graag aandacht voor de viering van Sint Maarten. Wat ons betreft hadat niet gehoeven door middel van een extra koopzondag. Maar we zijn blij met de vele andere activiteiten. 

Voor lezers die meer willen weten, zelf aan de slag willen of een lampionnenoptocht willen open, hieronder de sites met meer gegevens.

Naar de site van St Maarten stad Utrecht 

Naar de site van Serve the City

Naar de site van Steunpunt Mantelzorg Utrecht

« Terug

Reacties op 'Veel mooie initiatieven met Sint Maarten!'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.