‘Ik wil dat Nederland een land van vrijheid is’

Mirjam Bikkervrijdag 07 september 2012 14:31

De studie Rechten bracht de 29-jarige Mirjam Bikker naar Utrecht en ze is nooit meer weggegaan. Als raadslid voor de ChristenUnie zet ze zich graag in voor een mooiere stad. En ze droomt van een ‘duurzaam en solide’ Nederland.

Lees hier het interview met Mirjam Bikker, kandidaat 31 voor de Tweede Kamer.

 ‘Ik wil dat Nederland een land van vrijheid is’

CU-Raadslid Mirjam Bikker kandidaat voor de Tweede Kamer

De studie Rechten bracht de 29-jarige Mirjam Bikker naar Utrecht en ze is nooit meer weggegaan. Als raadslid voor de ChristenUnie zet ze zich graag in voor een mooiere stad. En ze droomt van een ‘duurzaam en solide’ Nederland.

“Twee dingen gaan me in Utrecht bijzonder aan het hart,” vertelt de Utrechtse Bikker. “Ik zou graag verandering zien in de eenzaamheid die zo’n 8000 Utrechters structureel ervaren. En ik wil iets doen aan de vrouwenhandel en de gedwongen prostitutie die ook in Utrecht plaatsvindt. Mijn droom is dat we dit in Utrecht weten uit te bannen!” Bikker krijgt ‘rillingen’ van vrouwenhandel. “Gedwongen prostitutie is helaas nog steeds realiteit, ook in ons land. Ik vind het onuitstaanbaar dat dit in een westers land op zo’n grote schaal plaatsvindt.”

Zelf woont Bikker met haar man en dochter en zoon in Zuilen. Ze houdt van een goed boek, luistert graag muziek en geniet ervan om op pad te gaan met gezin of vrienden.

Sinds 2006 zit Bikker in de gemeenteraad van Utrecht en is ze fractievoorzitter voor de ChristenUnie . “Omzien naar elkaar en het beschermen van wat kwetsbaar is, vind ik heel belangrijk. Ik geloof dat ik daar in de politiek een bijdrage aan kan leveren. Het is de reden dat ik in 2003 in de Tweede Kamer stage ging lopen bij oud-fractievoorzitter André Rouvoet. Sindsdien ben ik politiek actief gebleven.”

Bikker droomt van een ‘duurzaam en solide’ Nederland. “Ik hoop dat Nederland een land wordt waar de economie niet ten koste gaat van de natuur. Waar we niet méér uitgeven dan er binnenkomt. Waar kinderen, of ze nu in een arm of rijk gezin geboren worden, goed onderwijs krijgen. Waar mensen naar elkaar omzien. En dat Nederland een land van vrijheid is, ook voor minderheden.” Ook wil Bikker graag dat de mensen aan de onderkant van de samenleving niet de dupe worden van de crisis. “Juist daarom vind ik het vrijwilligerswerk in onze stad heel belangrijk, denk bijvoorbeeld aan de voedselbanken, waar veel goeds gebeurt.”

Elke partij - hoe klein ook - heeft invloed, vindt Bikker. “De afgelopen jaren is wel gebleken dat je niet een grote partij hoeft te zijn om invloed te hebben. De ChristenUnie nam zelf ook deel aan de regering en hier in Utrecht in de vorige periode aan de coalitie. Onze Kamerleden hadden in de afgelopen periode de meeste aangenomen moties, daar is kwaliteit geleverd. Zetelaantal zegt echt niet alles. En als het gaat om vrouwenhandel: de ChristenUnie heeft zich sterk gemaakt voor uitstapprojecten voor vrouwen die gedwongen in de prostitutie zijn beland. Dat werkt echt!”

De Utrechtse vindt het ‘eervol’ dat ze op de landelijke kandidatenlijst staat. “Maar eerlijk gezegd vind ik het vooral belangrijk dat de politiek in ons land een hoopvolle agenda opstelt om de strijd aan te binden met de economische crisis en de klimaatcrisis. Daar wil ik graag mijn bijdrage aan leveren. De ChristenUnie heeft zo’n agenda en kiest er voor om zwakken te beschermen, te bouwen aan een duurzame economie en een vrije samenleving. Ik wil God en de mensen om mij heen liefhebben, ik ben christen. De ChristenUnie bewaart het geloof niet voor thuis op de bank of voor in de kerk, maar laat zich er door inspireren om aan de slag te gaan in Nederland. Dat spreekt mij aan en daarom sta ik voor de ChristenUnie op de lijst.”

Bikker hoopt dat veel mensen op 12 september naar de stembus gaan. “Op dat moment heeft iedereen de kans om te laten weten welke kant het met Nederland op moet! En mijn advies: kies voor de verandering, ChristenUnie!”

« Terug

Reacties op '‘Ik wil dat Nederland een land van vrijheid is’'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.