ChristenUnie vraagt aandacht voor luchtkwaliteit Kardinaal de Jongweg

maandag 03 september 2012 13:54

De ChristenUnie tijdens de laatste raadscommissie Stad & Ruimte aan de wethouder gevraagd hoe het staat met de verlaging van de maximumsnelheid op de Kardinaal de Jongweg. De Kardinaal de Jongweg is een van de meest vuile straten van Utrecht als het gaat om de luchtkwaliteit. Een verlaging van de maximumsnelheid van 70 naar 50 km per uur zorgt voor een betere luchtkwaliteit en leefbaarheid in de omgeving.

De wethouder verkeer heeft al in maart uitgesproken de maximumsnelheid te willen verlagen. De ChristenUnie is hier blij mee, maar wil graag dat de snelheidsverlaging spoedig wordt doorgevoerd. De wethouder gaf aan dat het enige tijd kost om de groene golf op de Kardinaal de Jongweg opnieuw in te stellen. Op dit moment wordt daar door ambtenaren studie naar gedaan. De verwachting is dat dit najaar de snelheidsverlaging gerealiseerd wordt.

Tijdens de commissievergadering van 6 september jl. moest de wethouder tot onze spijt terugkomen op zijn eerdere mededeling dat de snelheidsverlaging op de Kardinaal de Jongweg al dit najaar wordt gerealiseerd. De verwachting is nu dat deze pas eind 2012 doorgevoerd wordt.

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie vraagt aandacht voor luchtkwaliteit Kardinaal de Jongweg'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.