Lijsttrekkersdebat op het Janskerkhof

naamloosdinsdag 14 augustus 2012 16:00

Arie Slob zal aanstaande dinsdag 14 augustus aanwezig zijn op het
lijsttrekkersdebat. De lijsttrekkers zullen debatteren over onderwerpen die studenten aangaan, zoals de langstudeerboete en prestatiebekostiging. Het debat vindt plaats op het Janskerkhof, voor de sociƫteit van het Utrechts Studenten Corps (USC). Iedereen is welkom op dit open debat! Start: 16.00.

Sybrand van Haersma Buma (CDA), Alexander Pechtold (D66), Diederik Samsom (PvdA), Jolande Sap (GroenLinks) en Arie Slob (ChristenUnie) gaan op dinsdagmiddag 14 augustus op het Janskerkhof in Utrecht bij het Utrechtsch Studenten Corps (USC) met elkaar in debat. Het debat is een van de eerste lijsttrekkersdebatten voor de verkiezingen in september. Het USC organiseert het debat tijdens de Utrechtse Introductie Tijd, het grootste studentenevenement van Utrecht. Het thema van het debat is ‘Studeren anno nu’: onder meer de langstudeerboete en de prestatiebekostiging van hoger onderwijs zullen aan bod komen.

De lijsttrekkers zullen ten overstaan van een groot studentenpubliek hun licht laten schijnen op de politieke maatregelen die studenten aangaan. Het debat wordt geleid door Joost Hoebink van het Nederlands Debat Instituut, bekend van BNN en Op weg naar het Lagerhuis. De politici worden uitgedaagd te reageren op stellingen als ‘de langstudeerboete moet van de baan' en ‘de prestatiebekostiging in het hoger onderwijs moet worden ingevoerd’.

« Terug

Reacties op 'Lijsttrekkersdebat op het Janskerkhof'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.