Piet van der Sluijs nieuwe wethouder voor de ChristenUnie

Piet van der Sluijsvrijdag 10 april 2009 16:05

De ChristenUnie neemt samen met PvdA, CDA en VVD deel aan een nieuw college. Het onderhandelingsakkoord ‘Utrecht 2009-2010: Investeren en Doorpakken’ is zojuist gepresenteerd.  Piet van der Sluijs, oud-wethouder in Gouda, is vanmiddag voorgesteld als nieuwe wethouder van de ChristenUnie Utrecht. Hij zal de verantwoordelijkheid krijgen over de portefeuilles Welzijn, Publieksdienstverlening en Personeel, tevens wordt hij wijkwethouder Vleuten - De Meern.

 

In het akkoord wordt gekozen voor investeringen (100 miljoen) die de gevolgen van de economische crisis opvangen. Zo wordt er bijvoorbeeld geïnvesteerd in de aanpak van jeugdwerkloosheid en extra geïnvesteerd in het fietsparkeren in de binnenstad. Tegelijk dwingt de huidige situatie tot het maken van keuzes en moet er bezuinigd worden. Mirjam Bikker: ,,Keuzes maken was nodig, er zal minder geld gestoken worden in de leefbaarheidsbudgetten en op welzijnsgebied moet duidelijker dan voorheen gekeken worden naar het behalen van beleidsdoelen van de gemeente.”

 

De nieuwe wethouder Piet van der Sluijs (1946) heeft jarenlange ervaring als raadslid en wethouder in de gemeente Gouda. Als wethouder hield hij zich onder andere bezig met de portefeuilles Welzijn, Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Publiekszaken. Als wethouder was hij onder meer lid van de commissie Sociale Zaken en Werkgelegenheid van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en voorzitter van het Regionaal Overleg Jeugd en Maatschappelijke Zorg. Daarvoor was Van der Sluijs werkzaam op de afdeling strategie en innovatie van het UWV. Van der Sluijs is momenteel de huidige voorzitter van het Rode Kruis en de Voedselbank in Gouda. Hij is getrouwd en (groot)vader van vier kinderen en acht kleinkinderen.

 

Fractievoorzitter Mirjam Bikker: ,,Wij zijn erg tevreden met de komst van Piet van der Sluis. Hij is een echte bruggenbouwer en de ChristenUnie Utrecht heeft er vertrouwen in dat hij zich snel zal kunnen inwerken in complexe dossiers, waaronder de uitvoering van de WMO.”

Van der Sluijs zegt zelf over de komende tijd als wethouder: ,,Ik zie uit naar de vele contacten met zowel burgers als ambtenaren om samen te werken aan een mooie stad waar iedereen terecht kan.”

 

De ontwikkelingen van de afgelopen weken blijft de ChristenUnie betreuren. Bikker: ,,Op dit moment moeten we echter vooruit kijken. Op basis van de nieuwe afspraken binnen deze coalitie spant de ChristenUnie zich komend jaar graag in voor de stad.”

« Terug

Reacties op 'Piet van der Sluijs nieuwe wethouder voor de ChristenUnie'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.