Racisme bijeenkomst

donderdag 20 augustus 2020 18:00

Met elkaar in gesprek over racisme – en neem je buren mee!

Net als op veel andere plekken is ook in de Utrechtse raad gedebatteerd over racisme en wat de gemeente hier aan kan doen. We moeten alles op alles zetten om racisme uit te bannen. Daarom willen we vanuit de ChristenUnie Utrecht op 20 augustus graag samen eten met leden en niet-leden en spreken over waar racisme wordt ervaren. Of dit nu om direct of ‘institutioneel’ racisme gaat.

Net als op andere thema's horen we graag wat mensen zelf voelen, meemaken en wat hun ideeën zijn op dit thema. Vanuit de persoonlijke ervaringen willen we een politieke vertaalslag maken. Die nemen we mee in het werk in de gemeenteraad op de verschillende beleidsterreinen waar racisme een rol kan spelen. Met dit gesprek willen we niet alleen input ophalen, maar we hopen ook dat de achtergrond van christenen die actief zijn in de politiek diverser wordt.

Je bent van harte welkom voor een maaltijd en gesprek op 20 augustus om 18.30 uur. Neem gerust je buurman, vriend of kennis mee die zelf (ook) te maken heeft met racisme. De avond vindt plaats in de Koptisch Orthodoxe Kerk (Adriaan van Bergenstraat 61, dichtbij Marnixlaan) Graag opgeven via christenunie@raad.utrecht.nl, zodat we de locatie 1,5-meter-proof kunnen voorbereiden. Graag tot de 20e!

« Terug