Even voorstellen: bestuurslid Joël van Eerde

Joel van EeRDEmaandag 08 juli 2019 13:50

Nu het provinciaal bestuur goed en wel in de statenzetels zit, zijn er bestuursfuncties van het afdelingsbestuur van de ChristenUnie Utrecht te vervullen. In het najaar stemmen de leden over de samenstelling van het bestuur.
Vandaag kun je kennismaken met Joël van Eerde, die kandidaat staat voor de functie van secretaris.

Joël, kun je iets over jezelf vertellen?

Ik kom oorspronkelijk uit Zwolle en ik ben drie jaar geleden naar Utrecht verhuisd om geschiedenis te gaan studeren aan de universiteit. Ik ben lid geworden van de VGSU en heb vorig jaar een bestuursjaar gedaan bij federatie BOCS. Ik hou van muziek maken, ik bespeel een aantal instrumenten en zit ook al 2 jaar in een band waarmee we door heel Nederland optreden. In mijn vrije tijd zul je me ook veel zien lezen, en ik heb uiteindelijk ook al 5 jaar een erg leuke vriendin. 

Wat betekent de ChristenUnie voor jou? 

De ChristenUnie betekent voor mij allereerst een christelijk geluid. Dit resulteert naar mijn idee in een sterk midden-geluid, omdat christen zijn niet rechts of links zijn betekent. Ik heb veel respect voor de manier waarop de ChristenUnie aan de ene kant staat voor haar belangen, maar aan de andere kant niet schuw is om de handen vuil te maken, en te proberen om samen te werken met andere partijen. Ik hoop hier mijn steentje aan bij te dragen. 

Joël, tot slot: wat is je ambitie voor de ChristenUnie Utrecht? 

Mijn ambitie voor de ChristenUnie Utrecht is om meer in contact te komen met de leden die we nu hebben. De politieke arena is voor veel mensen een ver-van-je-bed-show, en ik wil proberen om afstand tussen de partij en haar leden te verkleinen. 

« Terug

Reacties op 'Even voorstellen: bestuurslid Joël van Eerde'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.