Even voorstellen: bestuurslid Harmen van Doorn

Harmen van doorn-nk.jpgwoensdag 03 juli 2019 15:52

Nu het provinciaal bestuur goed en wel in de statenzetels zit, zijn er bestuursfuncties van het afdelingsbestuur van de ChristenUnie Utrecht te vervullen. In het najaar stemmen de leden over de samenstelling van het bestuur.
In de komende weken stellen we de kandidaats-bestuursleden aan je voor. Vandaag Harmen van Doorn, die kandidaat staat voor de functie Algemeen Bestuurslid

Harmen, kun je iets over jezelf vertellen?

Ik ben als boerenzoon opgegroeid op het platteland van Noord-Brabant: tussen de koeien. Dat is hard werken en tegelijk heel mooi, want je bent onderdeel van de natuur. In 2006 ben ik in Utrecht gaan wonen vanwege mijn master Sociologie. In de 4 jaar daarvoor woonde ik al op mezelf in Ede; hier deed ik de studie journalistiek. In Utrecht kwam ik meteen in contact met een leuke studente, die later ook mijn vrouw is geworden. Utrecht is een fijne stad en de beslissing om hier te blijven wonen was dus snel gemaakt. Met mijn gezin zijn we in het najaar naar De Meern verhuisd, waar we weer een heel ander deel van de gemeente Utrecht leren kennen. Opnieuw weer heel fijn wonen!

Wat betekent de ChristenUnie voor jou?

Ik ben ervan overtuigd dat de beste beslissingen gemaakt worden vanuit het perspectief van Gods koninkrijk. Daarom vind ik het van belang om vanuit de waarden van het christelijk geloof politiek te bedrijven. Het interessante daarin is dat het steeds zoeken is naar wat het ´beste´ is, omdat de waarden wel duidelijk zijn, maar het in elke context iets anders kan betekenen.

Harmen, tot slot: wat is je ambitie voor de ChristenUnie Utrecht?

De impact die we hebben als relatief kleine partij is groot. Zeker nu we onderdeel van het college zijn. De impact kunnen we vergroten door als beweging – samen met kerken en (christelijke) organisaties – te bouwen aan het Utrecht van de toekomst. Ik zie een slimme stad voor me met een (digitale) dienstverlening van hoog niveau. Een Utrecht waar jonge mensen tot bloei kunnen komen en het prettig wonen is voor iedereen.

« Terug

Reacties op 'Even voorstellen: bestuurslid Harmen van Doorn'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.