ChristenUnie Utrecht pleit succesvol voor een Fietsenbank

Fietsvrijdag 07 december 2018 09:32

Gisteren diende fractievoorzitter Rachel Streefland namens de ChristenUnie Utrecht een motie in om in Utrecht een Fietsenbank op te richten. Momenteel worden er bijvoorbeeld ook fietslessen gegeven aan mensen die in hun leven nog nooit gefietst hebben. Maar de aanschaf van een fiets is voor sommigen nog een te kostbare drempel. In de gemeenteraadsvergadering van 6 december 2018 werd deze motie raadsbreed aangenomen.

Momenteel worden fietsen die verkeerd of te lang gestald zijn overgebracht naar het gemeentelijk fietsendepot en na een bepaalde tijd verkocht. De ChristenUnie ziet hier echter een mogelijkheid om deze fietsen te doneren aan mensen voor wie het zelf financieel niet haalbaar is om een fiets aan te schaffen: een Fietsenbank. Utrecht profileert zich als een wereldfietsstad en internationale evenementen als de Tour de France en de Vuelta vinden hier plaats. In aanvulling op deze aandacht vinden we het evenwichtig als mensen die het zich niet kunnen veroorloven hulp krijgen bij de aanschaf van een fiets. Fractievoorzitter Rachel Streefland: ‘Utrecht kan pas een wereldfietstad zijn als ook iedere inwoner toegang tot een fiets heeft!’ 

De uitvoering van deze fietsenbank kan van de grond komen door een goede samenwerking tussen het U-pasbureau en het gemeentelijk fietsendepot. De motie draagt het college op om te de mogelijkheden voor een Fietsenbank te onderzoeken. In het voorjaar krijgt de gemeenteraad hier verslag van. 

De motie van de ChristenUnie, die mede ingediend werd door GroenLinks, SP, Partij voor de Dieren en D66, kon rekenen op de steun van alle andere partijen in de gemeenteraad. 

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie Utrecht pleit succesvol voor een Fietsenbank'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.