Maarten van Ooijen (28) kandidaat wethouder ChristenUnie Utrecht

Foto maarten voor op posterdonderdag 24 mei 2018 13:50

De ChristenUnie Utrecht heeft besloten huidig fractievoorzitter Maarten van Ooijen voor te dragen als kandidaat-wethouder. Op dit moment onderhandelt de partij met GroenLinks en D66 over een nieuw stadsbestuur. Fractie en bestuur dragen hem in ‘het volste vertrouwen’ voor en zien in hem een ‘energieke, aimabele, inhoudelijk-gedreven en ambitieuze politicus’.

Maarten van Ooijen was de afgelopen vier jaar fractievoorzitter, in 2014 en 2018 lijsttrekker en daarvoor enkele jaren werkzaam als fractiemedewerker. Hij is opgeleid als bestuurskundige en socioloog en werkt op dit moment als organisatieadviseur bij Lysias Consulting Group. Van Ooijen was van 2010-2014 bestuurslid en landelijk voorzitter van PerspectieF, ChristenUnie-jongeren.

Rachel Streefland (raadslid ChristenUnie) heeft de laatste weken het selectieproces geleid om tot een definitieve voordracht te komen. Streefland: “We zijn trots zo’n goede kandidaat wethouder te kunnen leveren. Maarten is jong en bezit een grote dosis politieke sensitiviteit. Hij kent de stad, de Utrechtse politiek en de partij. Maar belangrijker is zijn betrokkenheid bij mensen in de stad en op straat, zeker de groep Utrechters die hulp nodig heeft.”

Als Van Ooijen wethouder wordt, zal Jan Wijmenga in de gemeenteraad komen. Sinds 2006 is Wijmenga meerdere perioden raadslid geweest. In de fractie zal Rachel Streefland de plaats van Maarten van Ooijen innemen als fractievoorzitter.

Van Ooijen over zijn kandidatuur: “Het is een eer en genoegen om de ChristenUnie te mogen vertegenwoordigen in het college. Maar veel belangrijker dan mijn persoon, gaat het om de idealen die we door collegedeelname kunnen waarmaken. Bovendien neem ik met pijn in het hart afscheid van het raadswerk. Maar met Jan Wijmenga neemt een zeer ervaren ChristenUnie-man mijn plek over in de gemeenteraad. Dat is winst voor stad, raad en fractie.”

 

« Terug