ChristenUnie Utrecht maakt zich zorgen over verkeersveiligheid Transwijk

Auto navigatie.jpgwoensdag 14 maart 2018 08:39

Werkzaamheden aan de Koningin Wilhelminalaan en de Europalaan zorgen voor gevaarlijke situaties aan twee rotondes in Transwijk. Door de werkzaamheden verandert de verkeerssituatie op het 5 Meiplein en het Anne Frankplein voortdurend. Dit heeft de afgelopen tijd verschillende keren tot (bijna-) ongelukken geleid. Daarom stelt de ChristenUnie kritische vragen.

Achter het verkeersplein bevindt zich het woonzorgcentrum Vecht en IJssel. Bezoek aan de bewoners van het woonzorgcentrum, alsook de bewoners zelf, hebben te maken met een onduidelijke en onoverzichtelijke oversteekplaats. Automobilisten rijden hier vaak te hard en hebben onvoldoende zicht op het overstekende langzaam verkeer. Ook het feit dat de situatie bijna wekelijks verandert, helpt niet mee aan de overzichtelijkheid van de twee verkeerspleinen. Hierdoor zijn al verschillende heftige verkeersongelukken ontstaan.

De ChristenUnie bevraagt de wethouder onder andere over meldingen van bewoners (en een evt. toename hiervan) en over mogelijke oplossingen om met de aannemer de verkeerssituatie veiliger te maken.

De werkzaamheden vinden plaats om de vrije busbaan Transwijk te realiseren. Deze zal lopen via Utrecht Centraal, via Papendorp naar Vleuten.

De vragen zijn hier te vinden. 

« Terug