NLDoet: CU presenteert vrijwilligersode

IMG_3685zaterdag 10 maart 2018 08:16

Bij de Utrechtse vrijwilligerscentrale presenteerde CU-lijsttrekker Maarten van Ooijen een ‘vrijwilligersode’. Het is een kort manifest met voorstellen voor vrijwilligers. Hij presenteerde het manifest in het kader van NLdoet. De CU wil met het manifest ‘alle vrijwilligers ongelooflijk bedanken en waarderen voor hun belangeloze inzet’.

Van Ooijen presenteerde met de ‘vrijwilligersode’ verschillende voorstellen om vrijwilligerswerk in Utrecht te verbeteren. Zo wil de ChristenUnie het makkelijker maken om kleine subsidies te krijgen voor vrijwilligersklussen in de buurt. Ook wil de partij meer vrijwilligerswerk voor en door bijzondere doelgroepen, zoals vluchtelingen. Tenslotte  hij dat de gemeente meer geld uittrekt voor vrijwilligerswerk.

De ChristenUnie reikte de afgelopen jaren aan verschillende vrijwilligersinitiatieven ook een gouden medaille uit. De afgelopen jaren kregen bijvoorbeeld Stichting Toevlucht en De Roef in de Meern zo’n medaille. Van Ooijen: “Ook de komende jaren blijven we die gouden plakken uitdelen. Die waardering voor vrijwilligers is voor essentieel.” Mensen kunnen hun initiatief aanmelden bij de ChristenUnie.

NLdoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland met landelijk duizenden vrijwilligersacties. Volgens de vrijwilligerscentrale zijn in Utrecht ongeveer 120 kluslocaties. Ook de burgemeester en wethouders in Utrecht doen mee met NL Doet.

foto: Directeur Judith Deynen (vrijwilligerscentrale Utrecht) en Maarten van Ooijen (ChristenUnie) bij de overhandiging

« Terug

Reacties op 'NLDoet: CU presenteert vrijwilligersode'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.