ChristenUnie maakt zich grote zorgen om structureel tekort aan gymlocaties

Basisschooldonderdag 08 maart 2018 14:34

In de Utrechtse wijken Tuindorp en Tuinwijk blijkt een structureel tekort te zijn aan gymlocaties. Vijf scholen in deze wijken kunnen daarom niet voldoen aan de wettelijke verplichte uren bewegingsonderwijs voor de leerlingen. Recent is één van de beschikbare gymlocaties gesloten, waardoor het probleem nog groter is geworden.

Het structurele tekort aan gymzalen brengt tal van ongewenste gevolgen met zich mee. Omdat er geen structurele oplossing in zicht is, stelt de ChristenUnie de wethouder mondelinge vragen op 8 maart.

De vijf scholen (De Paulusschool, De Beiaard, De Wissel, De Regenboog en OBS Voordorp) overleggen al langere tijd met elkaar om de bezetting en de gymlocaties sluitend te maken. Door de sluiting van de gymlocatie aan de Winklerlaan ontstaan er verschillende problemen. Zo moeten de leerlingen grote afstanden afleggen, zijn de gymzalen niet voldoende uitgerust voor de leerlingen en ontstaan er op de looproutes onveilige situaties door de werkzaamheden bij de Gaard.

Raadslid Jolande Uringa: ‘We weten allemaal hoe belangrijk beweging is voor de gezondheid van kinderen. Niet voor niets is er een wettelijke verplichting om aan deze norm te voldoen. Het college moet daarom alles op alles stellen om het gebrek aan gymlocaties op te lossen.’

De ChristenUnie wil dat het college duidelijkheid geeft over de mogelijke oplossingen. Te denken valt aan het bouwen van een tweede gymzaal aan de Wevelaan of het gebruik van de sporthal bij Hercules (Voordorp). Ook wil de ChristenUnie dat het college de onveilige situatie bij de Gaard zo snel mogelijk oplost.

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie maakt zich grote zorgen om structureel tekort aan gymlocaties'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.