ChristenUnie wint de zilveren medaille voor meest fietsvriendelijke programma

Medaille fietsersbonddonderdag 08 maart 2018 13:55

Na GroenLinks scoorde de ChristenUnie het beste met het verkiezingsprogramma. De Fietsersbond reikt deze prijs elke vier jaar uit in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen. De jury noemde het een ‘nek-aan-nekrace’ voor de twee eerste partijen.

Gisteravond werd de medaille uitgereikt. De jury, bestaande uit Ilse Harms, Bas Hendriksen en Michiel Slütter, keek naar vier belangrijke thema’s:

  •  Verkeersveiligheid / drukte / doorstroming (onder andere meer groen licht voor fietsers, scooters van het fietspad en bredere fietspaden)
  • Fietsfaciliteiten (onder andere fietslessen, meer stallingen, snelfietsroutes, en autovrije zones rond scholen)
  • Ambitie / toekomstvisie / innovatie (onder andere groei fietsgebruik, meer fietsgebruik voor schone lucht en gezondheid, fietsnetwerk verbeteren)
  • De door de Fietsersbond Utrecht gewenste nieuwe of verbeterde fietsverbindingen.

 

Opvallend vond de jury een zin in het verkiezingsprogramma over de snelheid van fietsers: 'De wegen worden zo ingericht, dat de gemiddelde fietser binnen Utrecht sneller is dan de gemiddelde automobilist.' De jury vatte de ambities van de ChristenUnie als volgt samen: 'Meer groen voor fietsers, meer buurtstallingen, minder paaltjes en autoverkeer scheiden van fietsverkeer'.

Vier jaar geleden won de ChristenUnie de gouden medaille in deze competitie. Fractievoorzitter Maarten van Ooijen: "Met het verkiezingsprogramma in de hand hebben we als fractie weer talloze handvatten om de komende vier jaar in volle vaart voor een fietsvriendelijk Utrecht te gaan."

Wil je rustig onze punten over de fiets nog eens nalezen? Kijk hier voor de paragraaf over de fiets!

De infographic is gemaakt door Ilse Harms.


 

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie wint de zilveren medaille voor meest fietsvriendelijke programma'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.