CU Utrecht beziet ontwikkelingen Nieuwe Zandpad met argwaan

Sold for sex.jpgdonderdag 22 februari 2018 11:15

Vorige week ontving de gemeenteraad een brief van het college dat er ontwikkelaars voor het Nieuwe Zandpad zijn gevonden. Ook ontwikkelaars zien de bouw van 162 werkruimten voor raamprostitutie in Utrecht niet zitten. Wij vinden 128 nog steeds teveel, maar qua controle en veiligheid is het iets beter te noemen. Een compleet andere inrichting van onze schaarse, openbare ruimte was nóg beter geweest.

De ChristenUnie diende overigens eerder een motie in om het aantal ramen te verlagen – blijkbaar geen gekke gedachte, gezien het feit dat de markt keurig volgt. 
 
Het nieuws dat er een ontwikkelaar gevonden was, kwam maanden eerder ook al naar buiten. Al eerder werd er een ontwikkelaar aangewezen, maar deze kwam niet door de zogenaamde Bibob-procedure heen omdat er een groot risico op criminele activiteiten was. 
 
Wat de ChristenUnie betreft zijn het tekenen aan de wand: ‘schone’ en ‘veilige’ prostitutie blijft een illusie. ‘Bovendien’, zegt raadslid Jolande Uringa, ‘een kwetsbare wijk als Overvecht moet je niet belasten met een prostitutiezone.’ De ChristenUnie ziet, net als bij de Tippelzone, veel meer heil in een duurzame toekomst voor de vrouwen. Met behulp van uitstapprogramma's doet Utrecht veel meer recht aan de zorgplicht voor de vrouwen. 

« Terug

Reacties op 'CU Utrecht beziet ontwikkelingen Nieuwe Zandpad met argwaan'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.