CU woedend over huurvoorstel voor Voedselbank Ondiep

voedselbank logozaterdag 10 februari 2018 11:16

Gratis huisvesting voor de Voedselbank Ondiep lijkt verleden tijd. Gehuisvest in een voormalig schoolpand ontving het initiatief een nieuwe huurvoorstel van €72.000 kale huur per jaar van de gemeente Utrecht. De ChristenUnie in Utrecht reageert woedend: “Absurd! Ondanks vragen, moties en amendementen krijgt weer een voedselbank een bizarre rekening gepresenteerd.”

In Ondiep zijn op dit moment verschillende maatschappelijke initiatieven gehuisvest onder de noemer ‘alles onder 1 dak’. Het initiatief bevat naast de Voedselbank Ondiep een sociale supermarkt, de dierenvoedselbank en Buren voor Buren. Op basis van vragen van vragen eerder van de gemeenteraad bleek het college bereid te zijn om de oude Julianaschool beschikbaar te stellen voor het initiatief.

Afgelopen week kwam dat aanbod. Dat aanbod is minder ideëel dan het in eerste instantie leek. Maarten van Ooijen, ChristenUnie: “Deze situatie moet meteen worden opgehelderd. Op basis van welke keuzes heeft het college besloten dit exorbitante bedrag voor te stellen? En dan nog wel voor een initiatief met louter vrijwilligers, die zich inzetten voor de meest kwetsbaren. Wij hebben continu gehamerd op gratis huisvesting voor de voedselbank. Maar op deze manier betalen de meest kwetsbaren opnieuw letterlijk de rekening van de gemeente Utrecht.”

Ook andere partijen zoals PvdA, GroenLinks en Partij voor de Dieren hebben ook verontwaardigd gereageerd over het huurvoorstel. Het college van burgemeester & wethouders reageerde dat zij de “verwondering over het huurbedrag kan delen”. Het college verschool zich tegelijkertijd achter het vastgoedbeleid waarin “een kostprijs-dekkende huur wordt gevraagd”. De wethouder wil op korte termijn in gesprek over een nieuw voorstel.

De ChristenUnie is nog niet tevreden en houdt de situatie nauwlettend in de gaten. Van Ooijen: “Als de komende weken geen substantiële verbetering wordt gepresenteerd, zullen wij het college daartoe in een motie toe dwingen.”

« Terug

Reacties op 'CU woedend over huurvoorstel voor Voedselbank Ondiep'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.