Komt Villa Vrede op straat te staan?

Vluchtelingenmaandag 22 januari 2018 15:20

De organisatie Villa Vrede doet mooi werk voor onze stad: ze bieden ongedocumenteerden dagopvang aan. Helaas ziet het er, door de tot nu toe onsuccesvolle zoektocht naar een nieuw pand, niet goed uit voor Villa Vrede. De ChristenUnie dient volgende week voor de raadsvergadering een actuele motie in om het college op te dragen hiermee aan de slag te gaan.

Vanwege de verkoop van het huidige pand komt het werk van Villa Vrede in de toekomst mogelijk stil te liggen. De Gemeente Utrecht heeft samen met de organisatie gekeken naar een ander pand. Dat blijkt echter moeilijk, vanwege een tekort aan beschikbare panden met een 'maatschappelijke bestemming'. Voor ongedocumenteerden is een dagopvang - en een geschikt pand - essentieel als invullen voor de 4e B (Begeleiding), naast Bed, Bad en Brood.

In de motie draagt de ChristenUnie het college daarom op om een uiterste inspanning te leveren om te voorkomen dat Villa Vrede de komende weken of maanden dakloos wordt. De zoektocht mag daarbij wat de ChristenUnie bretreft uitgebreid worden, ook naar de panden buiten gemeentelijk vastgoed en zonder (op dit moment) de noodzakelijke bestemming ‘maatschappelijk’.

Update: De motie werd op 1 februari aangenomen door een ruime meerderheid. Enkel VVD en Stadsbelang Utrecht stemden tegen. 

« Terug

Reacties op 'Komt Villa Vrede op straat te staan?'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.