Onthulling boodschappenroute voor dementerende ouderen

Lopen met oude vrouw en verzorgsterwoensdag 13 september 2017 10:48

"Het is in een chaotische stad als Utrecht van groot belang dat iedereen mee kan blijven doen," zegt Maarten van Ooijen bij het onthullen van de winkelroute.

Voor een specifieke doelgroep wordt Utrecht binnenkort een beetje minder chaotisch: dementerende ouderen, bewoners van het Odensehuis Andante, kunnen binnenkort via een op stoeptegels aangegeven route bij de winkels arriveren. Oudwijk is hiermee de eerste buurt die zich dementievriendelijk mag noemen. 

De eerste tegels zijn met het sjabloon beschilderd; binnen twee weken volgt de onthulling van de route. Voor Van Ooijen is het van belang dat de ondernemers zich ook committeren aan het streven van de wijk om een dementievriendelijke buurt te zijn. Daarnaast ziet hij ook dat de gemeente Utrecht verantwoordelijkheid moet nemen. Als deze de route 'adopteert', is er de mogelijkheid om niet alleen te werken met bespoten tegels, maar om speciale tegels in de stoep te leggen. Lees hier het volledige artikel waarin Maarten van Ooijen spreekt met een journalist van het Algemeen Dagblad

« Terug

Reacties op 'Onthulling boodschappenroute voor dementerende ouderen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.