Schriftelijke vragen luchtkwaliteit na rechterlijke uitspraak 

Verkeersplein.jpgmaandag 11 september 2017 17:47

ChristenUnie, Partij voor de Dieren, Partij van de Arbeid en GroenLinks vragen om duidelijkheid en consequenties naar aanleiding van de uitspraak van de rechter over de luchtskwaliteitnormen. De partijen roepen het college op om inzicht te geven in de plaatsen waar de normen worden overschreden. Vorige week werd bekend dat de Nederlandse staat niet genoeg doet om de luchtkwaliteit te waarborgen. Deze uitspraak kan ook gevolgen hebben voor de nog te ontwikkelen plannen (denk aan de verbreding van de A27).

Voor Utrecht is luchtkwaliteit belangrijk: de stad liep bijvoorbeeld voorop in de komst van de milieuzone voor personenauto’s. Op dit punt lijken de gemeente en het Rijk tegenover elkaar te staan: bepaalde maatregelen die het Rijk nam, zoals de verhoging van de maximumsnelheid naar 130 km/u en mogelijk ook de geplande verbreding van de A27, strijden met de ambitie van Utrecht om een goede luchtkwaliteit aan haar inwoners te bieden.

De uitspraak van de rechter betekent dat de Nederlandse staat per direct meer moet doen om de luchtkwaliteit te verbeteren. Ook heeft de rechter geoordeeld dat er geen activiteiten meer mogen worden ondernomen die ertoe kunnen leiden dat de luchtkwaliteit verder achteruitgaat. Daarnaast moet de staat binnen twee weken de locaties op tafel leggen die de luchtkwaliteitsnormen overschrijden. De Utrechtse partijen hebben schriftelijke vragen gesteld om zo snel mogelijk in te kunnen springen op de gevolgen die deze maatregelen en informatie kunnen hebben. De schriftelijke vragen vind je hier terug.

« Terug

Reacties op 'Schriftelijke vragen luchtkwaliteit na rechterlijke uitspraak '

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.