ChristenUnie verontwaardigd over toon in voorlichting tippelzone

Rosse buurtwoensdag 06 september 2017 09:40

"Het raakt me dat we - kwetsbare - vrouwen niets anders hebben te bieden dan weer een nieuwe tippelzone", zegt raadslid Jolande Uringa over de gemeentelijke plannen. Deze week heeft de gemeente Utrecht een speciale pagina geopend met informatie over de nieuwe tippelzone.

Uringa is verontwaardigd over de promocampagnefilm die hierop is gelanceerd en de informatie die wordt gedeeld over het doel van de tippelzone. Jolande Uringa: "Het verplaatsen van de tippelzone vanuit 'zorgplicht' voor verslaafde vrouwen is bizar." Vandaag werd bekend gemaakt dat er nog twee locaties overblijven in de race naar de beste plek. Voor de ChristenUnie is er geen 'beste plek'; voor de relatief kleine groep vrouwen om wie het gaat zouden er met maatwerk andere oplossingen te vinden moeten zijn.

Campagnefilmpje

Uringa is verontwaardigd over de suggestieve formulering van de vragen in het filmpje. Zo behandelt de voorlichtingsfilm de vraag 'Waarom is een tippelzone nodig?'. Uringa: "Op deze manier lichten we onze inwoners eenzijdig voor. Er wordt nergens gesproken over de discussie rond de tippelzone." Het filmpje vind je hier. De vragen die Jolande Uringa namens de fractie stelt, kun je hier terugvinden. Benieuwd naar de reactie van de wethouder? Morgen, donderdag 7 september om 17:00u vindt het vragenuur plaats. 

« Terug