#ikkannietslapen

Still uit Teaser Ik kan niet slapenwoensdag 23 augustus 2017 11:16

Maak jij je zorgen om seksuele uitbuiting van jonge vrouwen en meisjes? Je bent niet alleen. Wijkagent Dwight maakte een videoclip die het verhaal van de jonge Aisha vertelt.

Dwight van van de Vijver werkt al veertien jaar bij de politie en heeft in die tijd verschrikkelijke dingen gezien. Eén van de onderwerpen waar de politie, met Dwight als boegbeeld, meer bewustwording voor wil creëren is het thema seksuele uitbuiting. Daarom sloegen de politie, hulporganisatie Pretty Woman en Stichting JoU (Jongerenwerk Utrecht) de handen ineen. De uitkomst: een indrukwekkende videoclip over Aisha, slachtoffer van een loverboy.

In deze video zie je wat je als wijkagent, jongerenwerker of hulpverlener kunt aantreffen: ontreddering, vernedering, meisjes in een kelderbox. Na zo’n dag kun je niet slapen en wil je anderen wakker schudden. Daarom is deze clip er nu. Dwight: “Ik heb gezien wat seksuele uitbuiting betekent voor slachtoffers en hun omgeving. Dat raakt me enorm.“ 

Als wijkagent in Kanaleneiland maakte Dwight van van de Vijver eerder al samen met kunstenaars uit de wijk een clip over etnisch profileren. Deze ging viral ging en haalde het landelijke nieuws.

Vanavond is de clip te zien via zijn YouTube-kanaal

« Terug