Kom in de benen! Rondleiding provincietuin en Bloeyendaal

Bijenwandeling CU Statenwoensdag 05 juli 2017 11:00

Graag nodigen we u namens de Statenfractie van de ChristenUnie uit voor een zomeravondwandeling door het Natuurpark Bloeyendaal (Rijnsweerd, Utrecht) en de aangrenzende tuin van het provinciehuis. Na een korte ontvangst op het provinciehuis worden jullie anderhalf uur rondgeleid door fractiemedewerker Kees de Heer en Bloeijendael-beheerder Ineke Blijleven.

Bijvriendelijke provincietuin

De Statenfractie van de ChristenUnie heeft twee keer een bijenhotel gegeven aan de Utrechtse natuurgedeputeerde, om aandacht te vragen voor de mogelijkheden om de tuin van het provinciehuis natuurvriendelijker in te richten. Het eerste exemplaar ging naar natuurgedeputeerde Bart Krol, in het Jaar van de Bij. Het tweede bijenhotel kreeg de nieuwe natuurgedeputeerde, Mirjam Maasdam, bij haar installatie begin 2017. Zij liet er geen gras over groeien. Dit voorjaar is een deel van de provincietuin heringericht, met een groot bijenhotel en een informatiebord. Daar hangt nu ook het  kleine bijenhotelletje dat de ChristenUnie aan de gedeputeerde heeft gegeven.

Het is mogelijk om een kijkje te nemen in de bijvriendelijk ingerichte provincietuin en in het ernaast gelegen Natuurpark Bloeyendaal. Dit natuurpark ligt in Rijnsweerd-Noord, tussen Fort De Bilt, het riviertje de Biltse Grift en het oude Provinciehuis. Bloeyendael is in de winter van 1975-1976 aangelegd door de gemeente Utrecht, het heeft zich ontwikkeld tot een fraai natuurgebied, met een interessante flora en fauna.

Op donderdagavond 6 juli geven bioloog Kees de Heer en Bloeijendaal-beheerder Ineke Blijleven een rondleiding. Als u belangstelling heeft voor deze natuurexcursie, stuur dan een mailtje naar de Statenfractie: christenunie@provincie-utrecht.nl.  Deze natuurexursie is op donderdagavond 6 juli, vanaf 19.30 uur tot 21.30 uur.

« Terug

Reacties op 'Kom in de benen! Rondleiding provincietuin en Bloeyendaal'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.