Maarten van Ooijen opnieuw voorgedragen als lijsttrekker ChristenUnie Utrecht

Persfoto 2 MvOdinsdag 04 juli 2017 10:08

Op advies van de selectiecommissie draagt het bestuur van de ChristenUnie Utrecht Maarten van Ooijen voor als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018. Op dit moment is Maarten al fractievoorzitter van de ChristenUnie in de Domstad.

De selectiecommissie schrijft over Maarten: “Na vier jaar als raadslid is Maarten nog immer energiek, inhoudelijk doorwrocht, ambitieus en enthousiast. Hij laat zien dat hij gedreven is en vol ideeën zit. Maarten heeft duidelijk hart voor de politieke zaak.” Het bestuur sluit zich hier van harte bij aan en draagt Maarten vol vertrouwen voor als lijsttrekker.

In de afgelopen periode heeft Maarten van Ooijen zich als raadslid ingezet voor een stad waarin Utrechters omzien naar elkaar. “Vrijwilligerswerk is daarbij een onmisbare schakel”, stelt Maarten. “In het bijzonder voor en door mensen in armoede en vluchtelingen.” Maarten heeft diverse politieke successen op zijn conto. Zo presenteerde hij een manifest tegen eenzaamheid, opende hij een meldpunt voor opvanglocaties voor asielzoekers en zorgde hij voor extra financiering voor informele hulporganisaties, zoals schuldhulpmaatjes.

Maarten is verheugd over zijn voordracht: “Ik ben ongelooflijk trots op de inzet van vele Utrechters die ik heb ontmoet in de afgelopen jaren. Utrechters zien elkaar, zorgen voor elkaar. Maar de gemeente moet een tandje bijzetten. Bijvoorbeeld als het gaat om de grote groep statushouders in de bijstand. Of om het betalen van vaste locaties voor de voedselbanken. En de wachtlijsten voor mensen met ernstige psychische problemen moeten de komende jaren worden opgelost. Ik kijk ernaar uit om de komende jaren met volle energie voor deze onderwerpen te blijven inzetten.”

Begin november zal de voordracht aan de algemene ledenvergadering worden voorgelegd. In aanloop daarnaartoe wordt ook de rest van de kandidatenlijst bekendgemaakt.

« Terug