Een week bij CU Utrecht

Raadzaal2donderdag 22 juni 2017 15:50

Zomaar een week in het raadsseizoen. Waar houdt de ChristenUnie Utrecht zich zoal mee bezig in week 25? We kunnen volop aan de slag met waar we voor staan. De koepelonderwerpen ‘Gerechtigheid’ en ‘Duurzaamheid’ bepalen ons politieke handelen en denken. Afval, prostitutie & mensenhandel, armoede en vluchtelingen: vandaag worden ze allemaal besproken.

In deze week komt er in de politieke agenda weer van alles voorbij. De raadscyclus (Raadsinformatiebijeenkomsten, Commissie Stad en Ruimte, Commissie Mens en Samenleving (M&S) en Raadsvergadering) is aanbeland bij een dag voor de Commissie M&S. En aan de overlap tussen de commissieagenda en onze speerpunten is goed te zien dat ChristenUnie Utrecht met beide benen op de grond staat.

Zo kwam deze ochtend na een agendapunt over armoede onder jongeren de Tippelzone weer langs; beide onderwerpen liggen de ChristenUnie na aan het hart. Al eerder deed raadslid Jolande Uringa een hartenkreet over de toekomst van de vrouwen die werkzaam zijn in de Utrechtse prostitutie. En tijdens ons buurtgesprek over Armoede kwam bijvoorbeeld de U-Pas voorbij, die ook nu weer op de agenda stond.

Ook in het wekelijkse Vragenuur komen er vragen van de ChristenUnie voorbij die aansluiten bij onze focus. Zo stelt raadslid Jolande Uringa samen met het CDA en een aantal andere partijen vragen over het gebrek aan flexibiliteit bij het ophalen van grofvuil. Tegelijk stellen we ook onze vragen bij de effectiviteit van de bed-bad-broodregeling. De ChristenUnie vindt het belangrijk dat Utrecht zorg bieden aan mensen zonder verblijfsvergunning, maar op dit moment blijkt dat niet iedereen die zorg ontvangt.

Soms is het zoeken naar een manier om onze boodschap uit te dragen. Deze week lijkt dat vanzelf te gaan. En zo gaan we verder, op naar een betere stad waarin de gemeente haar verantwoordelijkheid neemt.

« Terug

Reacties op 'Een week bij CU Utrecht'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.