ChristenUnie bevraagt de geplande groei van sociale huur in Overvecht

Bouw.jpgdonderdag 15 juni 2017 13:25

Utrecht groeit, groeit, groeit. We moeten als stad goed opletten op welke manier we dit doen. Waar bouwen we welke woningen? De plannen geven aan dat bijvoorbeeld 52% van de nieuwbouw in Overvecht sociale huur zal worden. De ChristenUnie vindt het juist belangrijk dat er in Overvecht ook andere soorten woningen gebouwd worden. Waar het nu mis lijkt te gaan, is dat de sociale huur zich concentreert op slechts enkele Utrechtse wijken.

Overvecht is namelijk een wijk met 70% sociale huur; bijna dubbel zoveel als de rest van de stad. Daarnaast zijn er uitdagingen op het gebied van werk, veiligheid, gezondheid en samenleven. Deze los je niet alleen op door sociale ingrepen, maar ook door de woningvoorraad langzamerhand te veranderen.

De ChristenUnie stelt daarom kritische vragen bij de plannen in de Voorjaarsnota om 52% van de nieuwbouw in Overvecht te bestempelen als sociale huur. Overvecht is niet de plaats om een groot gedeelte van de nieuwbouw van sociale huur te laten plaatsvinden. Het is een wijk die extra aandacht behoeft. Dat bleek ook wel uit de buurtbeoordeling van afgelopen jaar. Deze is in 2016 afgenomen t.o.v. 2015; het is de laagste score van de stad, een 4.9!

Creativiteit

De ChristenUnie roept op om creatief na te denken over de bouw van nieuwe sociale huur. Het kan niet zo zijn dat Overvecht, waar slechts 10% van de inwoners wonen, toch meer dan 20% van alle sociale huurwoningen van de stad heeft. De ChristenUnie wil dan ook dat de woningbouwlocaties voor sociale huur in Overvecht geruild worden met de bouwplannen op locaties in andere wijken waar minder sociale huur gepland is.

De ChristenUnie vindt het belangrijk dat de aanpak van Overvecht grondig gebeurt. Zeker als we ook veel tijd en geld steken in het verbeteren van het leefklimaat van de wijk. De ChristenUnie ziet dit als een heel basale stap om aan de slag te gaan met de leefbaarheid in de wijk.

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie bevraagt de geplande groei van sociale huur in Overvecht'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.