ChristenUnie Utrecht blij met terugkeer bushalte Diakonessenhuis

OV chipkaartwoensdag 24 mei 2017 17:36

Maandag werd de consultatieversie van het Vervoersplan 2018 van U-OV gepresenteerd. Daarin blijken pogingen van ChristenUnie Utrecht, met bewoners, reizigers en het ziekenhuis zelf, om weer een halte te plaatsen bij de deur van het Diakonessenhuis, te zijn gelukt.

In de afgelopen maanden heeft de ChristenUnie op allerlei manieren aandacht gevraagd voor de grote loopafstand tussen de dichtstbijzijnde halte en het ziekenhuis. Raadslid Jolande Uringa: “Juist bij een ziekenhuis, waar mensen meestal niet voor niks komen, maakt de huidige loopafstand van 250 meter juist veel uit. Voor mensen die slecht ter been zijn is een ziekenhuisbezoek een behoorlijk obstakel geworden.”
 
De partij organiseerde onder andere een bezoek op locatie, zodat ambtenaren en wethouder zelf konden ervaren wat de afstand tussen het ziekenhuis en de halte was. Eerder stelde de ChristenUnie vragen aan de wethouder, waarop de wethouder in eerste instantie antwoordde dat de loopafstand niet te groot was. De wethouder verwees kwetsbaren door naar de Regiotaxi, maar de ChristenUnie vindt het juist belangrijk dat de gemeente de zelfredzaamheid van burgers zo veel mogelijk vergroot.
 
Uiteindelijk hebben de inspanningen ertoe geleid dat in de nieuwe consultatieronde voor het OV een de bus weer stopt voor het ziekenhuis. Bezoekers van het Diakonessenhuis kunnen vanaf 7 juli 2018 buslijn 6 nemen. Deze buslijn wordt doorgetrokken via de Vondellaan, de Albatroslaan en de Rubenslaan om vervolgens bij het Diakonessenhuis te eindigen.

« Terug