Symposium Meer dan Markt en Euro

EU vlaggen.jpgmaandag 10 april 2017 19:30

Bouwen aan Europa als waardengemeenschap

Op dinsdag 9 mei 2017, Europadag, presenteren de Drie Utrechtse Kathedralen een symposium over de toekomst van Europa. Met dit symposium willen de kerken een bijdrage leveren aan het publieke debat over de toekomst van Europa als drager van een waardengemeenschap van alle levensbeschouwelijke gezindten.

Het symposium wordt ingeleid met een oecumenische vesper in de Domkerk. De organisatoren – de Rooms-Katholieke Sint Catharinakathedraal, de Oud-Katholieke Sint Gertrudis Kathedraal en de Protestantse Domkerk – nodigen je van harte uit!

Inspiratie

De huidige onvrede over Europa komt voor een belangrijk deel voort uit de eenzijdige focus op de materiële voordelen waarvan bepaalde groepen overigens niet hebben geprofiteerd. Al bij de oprichting van de EEG (verdrag van Rome) stelde Robert Schuman dat het project zonder inspiratie en bezieling niet kan slagen. Maar waar is de inspiratie? Er is enige urgentie om het positieve geluid over Europa luid en duidelijk te articuleren. Op het symposium zal de nodige aandacht worden gegeven aan Europa als waardengemeenschap en proberen de organisatoren iets van die broodnodige inspiratie tot leven te wekken. Van harte uitgenodigd voor dit debat! Meer informatie vind je op hier.  

« Terug