Meer maatwerk voor kleine vrijwilligersinitiatieven

Kampioenentour - Vrijwilligers Zuilenvrijdag 10 maart 2017 11:41

Het wordt voor kleine vrijwilligersinitiatieven makkelijker om subsidie aan te vragen. Een voorstel daarvoor van de ChristenUnie en PvdA werd gisteravond raadsbreed aangenomen.

Utrecht kent sinds 1 juli 2015 het Initiatievenfonds, dat initiatieven van vrijwilligers in de stad ondersteunt. Uit een recente evaluatie blijkt dat de aanvraagprocedure van het fonds niet voor iedereen even toegankelijk is. Fractievoorzitter Maarten van Ooijen: 'Een gemiste kans! We willen niet dat mooie initiatieven sneuvelen omdat de procedure te ingewikkeld is. Daarom hebben we nu voorgesteld om bij relatief kleine bedragen minder eisen aan het activiteitenplan te stellen, en meer in te zetten op begeleiding door het wijkbureau. Dat leidt tot minder bureaucratie, en meer ondersteuning voor vrijwilligers. Precies wat de ChristenUnie belangrijk vindt.'

Het voorstel van de ChristenUnie en PvdA werd door alle gemeenteraadsfracties gesteund. De komende maanden zal de vereenvoudigde procedure verder worden uitgewerkt.

« Terug

Reacties op 'Meer maatwerk voor kleine vrijwilligersinitiatieven'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.