Dag van de Duurzaamheid; tijd voor opheffing!

Groen_blad kopiemaandag 10 oktober 2016 14:11

Ik herinner me nog de uitvinding van het begrip 'duurzaamheid'. Langzaam veroverde het terrein en werd het onderdeel van talloze debatten en goede voornemens. Maar daar scoor je vandaag geen nieuwe punten mee. Want wie is er tegen duurzaamheid?

Niemand. De vraag is wel vaak wat het mag kosten en ten koste van wat. Vaak leidt een debat hierover toch weer naar de burgers, onze inwoners, zelf. Een heleboel winst voor het milieu begint achter de voordeur. De overheid kan aanmoedigen, subsidiëren en zelf het goede voorbeeld geven maar de keuzes zijn veelal besloten in onze eigen leefstijl. Een grotere, en veel relevantere vraag is daarom ook: wat doe je zelf aan duurzaamheid? 

Vandaag is het Dag van de Duurzaamheid. Het idee daarachter is het toevoegen van bewustzijn. Maar volgens mij zijn we die fase anno 2016 wel voorbij. We weten wat duurzaam werken, duurzaam handelen, duurzaam leven betekent. Maar gaan we er ook voor? Zijn we als christenen koplopers, omdat wij nu eenmaal (behoren te) weten wat goed rentmeesterschap inhoudt? 

Ik wens je veel bewustzijn en duurzaam handelen op deze Dag van de Duurzaamheid. Laten we hopen dat ie in 2020 niet meer voorkomt op onze kalenders... 

Jolande Uringa

« Terug

Reacties op 'Dag van de Duurzaamheid; tijd voor opheffing!'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.