Een belangrijke bijdrage aan veiligheid

Veiligheidshuisdinsdag 18 februari 2014 22:55

Vandaag was de ChristenUnie te gast bij het Veiligheidshuis in Utrecht. Lijsttrekker Maarten van Ooijen reageert enthousiast op het bezoek: ‘Dit is een voorbeeld van efficiënte samenwerking tussen verschillende partners, waarbij preventie hoog in het vaandel staat. De ChristenUnie blijft graag betrokken bij deze gezamenlijke bijdrage aan de veiligheid in Utrecht!’

Manager Karel van Duijvenbooden nam tijdens het bezoek uitgebreid de tijd om inzicht te bieden in de werkwijze en de doelstellingen van het Veiligheidshuis. Veiligheidshuizen zijn netwerksamenwerkingsverbanden, die justitiële organisaties, zorgorganisaties en gemeenten verbinden in de aanpak van overlast, huiselijk geweld en criminaliteit. Op zeer regelmatige basis komen afgevaardigden van deze organisaties bij elkaar om verschillende casussen te bespreken. Omdat zij in staat zijn de casus vanuit verschillende invalshoeken te belichten, kan er een zeer compleet beeld van de situatie geschetst worden. Vervolgens wordt er gezamenlijk een oplossing bedacht en uitgevoerd. Af en toe is ook een dader zelf bij het overleg aanwezig, om zijn eigen verhaal toe te lichten.

De Veiligheidshuizen zetten met name in op gedragsverandering, recidivevermindering en verbetering van de kwaliteit van leven van de delinquent. Voor meer informatie over de werkwijze van het Veiligheidshuis kunt u terecht op de website: http://www.veiligheidshuizen.nl/.

« Terug

Reacties op 'Een belangrijke bijdrage aan veiligheid'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.