‘De vrouwen staan me op het netvlies’

Prostitutie-7796donderdag 13 februari 2014 14:30

Vorig jaar besliste de burgemeester dat alle raamprostitutie op het zandpad zou worden ontruimd. Het zandpad bleek een plek vol mensenhandel, uitbuiting en vernedering. De gemeenteraad steunde de beslissing van de burgemeester, en ook voor de rechter kreeg de burgemeester gelijk. De burgemeester stelde de vrouwen centraal. Hij had ze op het netvlies.

Toch komt deze uitspraak niet van de burgemeester, hoewel het zeker had gekund. Deze week sprak ik een vrouw die hulp bood aan prostituees die werkten aan het zandpad. Zij deed me opnieuw beseffen wat de essentie moet zijn, bij alle besluiten over prostitutie. De vrouwen.

Het belang van de vrouwen, boven het belang van de verhuurders, exploitanten of gemeente.

De vrouwen zijn natuurlijk verschillend. Kwetsbare vrouwen die jarenlang door pooiers zijn onderdrukt, sterke vrouwen die bijvoorbeeld bij de Freya’s actief zijn. Alles wijst er echter op dat die eerste groep veel groter is. En juist voor die vrouwen moeten politici zich hard maken.

Die focus moeten we bewaken. Wat betekent deze keuze voor de vrouwen? Welke hulp is voor deze vrouwen het beste, welke hulp bereikt hen het beste? Hoe kan die worden uitgebreid?

De vrouwen op het netvlies. Punt.


  

Lees hier meer over de inzet van de ChristenUnie in het prostitutie-debat.

« Terug

Reacties op '‘De vrouwen staan me op het netvlies’'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.