Weblog: Stadsdag - voetstappen van Sint Maarten

sintmaartenstadutrechtmaandag 06 juni 2011 21:56

Afgelopen donderdag was het Hemelvaartsdag en dus feest. Extra feest hadden we in onze stad met de start van Serve the city Utrecht. Een mooi initiatief om met allerlei vrijwilligers een middag dienstbaar te zijn. Er gingen mensen op bezoek bij senioren, straten werden schoongemaakt en er werd geklust en getuinierd. Bij de startbijeenkomst waren veel enthousiaste Utrechters van allerlei leeftijden en achtergronden. Het was...

Afgelopen donderdag was het Hemelvaartsdag en dus feest. Extra feest hadden we in onze stad met de start van Serve the city Utrecht. Een mooi initiatief om met allerlei vrijwilligers een middag dienstbaar te zijn. Er gingen mensen op bezoek bij senioren, straten werden schoongemaakt en er werd geklust en getuinierd. Bij de startbijeenkomst waren veel enthousiaste Utrechters van allerlei leeftijden en achtergronden. Het was mooi om bij de aftrap aanwezig te zijn!

Op dezelfde dag vierde de stad Utrecht haar 889e verjaardag en werd ook de voetstap van Sint Maarten onthuld bij de Dom. De voetstap verbindt Utrecht met de andere Sint Maartensteden in Europa. Van Utrecht naar Tours in Frankrijk loopt in 2012 een route. Alle Sint Maartensteden volgen het voetspoor van Martinus, de bisschop van Tours, die symbool staat voor samen delen, rechtvaardigheid en vrede. De voetstap van Sint Maarten is voortaan bij de Dom te bewonderen.

De vrijwilligers van Serve the city zetten op dezelfde dag eigenlijk levende voetstappen van Sint Maarten. Een geweldig mooie manier om de stadsdag te vieren!

« Terug