ChristenUnie steunt mondelinge vragen over arrestatie door vreemdelingenpolitie bij Burgerzaken

donderdag 03 februari 2011 20:30

Toen een Angolese man zonder geldige verblijfstitel zich bij de burgerzaken wilde inschrijven op hetzelfde adres als de rest van zijn gezin, is hij gearresteerd. Een  ambtenaar lichtte de vreemdelingenpolitie in. Inmiddels is betrokkene weer thuis, maar de gang van zaken roept een aantal vragen op.

Eerder had de burgermeester gegarandeerd dat Utrechters zonder geldige verblijfstitel wel veilig aangifte konden doen. Dat is een belofte die betrouwbaar moet worden nagekomen. De ChristenUnie heeft zich bij de mondelinge vragen van het raadslid Dibi (PvdA) aangesloten, omdat deze zaak veel verwarring heeft gegeven. Wij vinden het belangrijk dat de gemeente beloftes en procedures duidelijk maakt en duidelijk naleeft . Natuurlijk zijn er nuanceringen, bijvoorbeeld als er sprake is van paspoortfraude, dat was hier echter niet aan de orde.

Ook GroenLinks, D66 en SP sloten zich aan bij de vragen. De burgemeester heeft beloofd om nader te kijken naar de procedure die de gemeente afloopt. In de raadscommissie spreken we daar later over. De ChristenUnie vindt dat heel belangrijk, want het moet volstrekt helder zijn wat de procedure is en wat men kan verwachten van de gemeente.

 De link naar de mondelinge vragen vindt u hieronder

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
110203 MV Burgerzaken en aangifte vreemdeling77,5 kBapplication/msworddownload

« Terug