Weblog Mirjam Bikker: Alumni en Helden

Mirjam Bikkerzaterdag 27 februari 2010 10:54

Gisteren een mooi Alumnidebat gehad in café De Dijk. Er waren heel wat jonge afgestudeerden die zich oriënteerden voor aanstaande woensdag. Leuk publiek: lekker reageren en volop vragen stellen. Onderwerpen? De verstopte woningmarkt, sluitingstijden horeca en de koopzondagen. Genoeg voer voor discussie dus.

Na afloop heb ik nog met een heel aantal mensen gesproken. Het is leuk om dan soms te horen dat de ChristenUnie toch interessanter is dan te voren gedacht. Nou, maak het waar bij de stembus…

Voordat ik naar het debat ging, had ik een interview met PerspectieF over veiligheid op het stadhuis. De interviewer was net vertrokken toen voor het raam van de fractiekamer een vechtpartij begon. Het ging er stevig aan toe, compleet met boze hond. (Daar ben ik altijd een beetje extra bang voor.) Er verzamelden zich steeds meer toeschouwers. Niemand greep in. Nu heb ik ook niet het postuur om daar tussen te springen, dus toch maar even de politie bellen.

‘Op dit moment zijn al onze medewerkers in gesprek.’ Zucht, moet je hier nu ook 112 voor bellen? Dat zal toch niet. Terwijl ik belde gebeurde er wat geweldigs. Mohammed en Bülent van de PvdA wierpen zich op de vechtersbazen en trokken ze uit elkaar. Klasse mannen. Daar is moed voor nodig. De politie kon weg blijven.

In het interview voor PerspectieF werd gevraagd naar kernbegrippen bij veiligheid. Een daarvan is volgens mij dat we ook zelf optreden als we narigheid zien. Een mooi voorbeeld op de Stadhuisbrug. Ook al zijn we kandidaten voor een andere partij en gaan we deze dagen regelmatig met elkaar in debat. Dat neemt niet weg dat hier een mooi stukje burgerschap getoond werd!

« Terug

Archief > 2010 > februari