Weblog IJmert Muilwijk: Nog meer vrijwilligers in Utrecht!

present.jpgvrijdag 26 februari 2010 19:25

Vanavond ben ik weer op pad geweest om vrijwilligers uit Utrecht in het zonnetje te zetten. Fantastisch om te zien hoe betrokken sommige mensen zijn bij hun stad. Zo kwam ik bij een aantal mensen die betrokken zijn bij stichting Present. Present slaat een brug tussen mensen die iets hebben te bieden en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Zo willen ze bouwen aan een samenleving waarbij mensen het vanzelfsprekend vinden om naar elkaar om te zien.

Er zijn voldoende mensen die eigenlijk best wel wat meer tijd in de ander willen steken, maar daar toch niet zo snel toe komen omdat ze niet direct vast willen zitten aan een activiteit iedere week. Present maakt het mogelijk voor groepen om eenmalig een vrijwilligersactiviteit te doen. Resultaat is dat mensen vaak blijven hangen.

Door mij tour langs vrijwilligers kom ik er achter dat vrijwilligerswerk vaak aanstekelijk werkt. Als je vraagt hoe mensen er bij gekomen zijn krijg ik vaak als antwoord dat een vriend hen voor ging. Ook blijkt dat het werk vaak helemaal niet als ´werk´ gezien wordt. Ik vind het mateloos boeiend om de verhalen van al deze vrijwilligers met elkaar te vergelijken. Geen een is er hetzelfde. Wel hebben ze hetzelfde doel: ander mensen van dienst zijn. Gelukkig hebben ze daar een gemeenschappelijk overlap met de ChristenUnie. Betrouwbaar en Betrokken!

IJmert Muilwijk, kandidaat-raadslid nr.2, ChristenUnie Utrecht

« Terug

Reacties op 'Weblog IJmert Muilwijk: Nog meer vrijwilligers in Utrecht!'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2010 > februari