Hulde voor vrijwilligers in kerken!

IJmertvrijdag 26 februari 2010 16:23

Tijdens mijn tour langs vrijwilligers raak ik steeds meer geïnteresseerd in waarom en hoe vrijwilligers zich inzetten. Bijna 6 miljoen Nederlanders van 18 jaar en ouder doen vrijwilligerswerk. Dat komt overeen met 44 procent van de volwassenen. De meeste vrijwilligers zetten zich in voor een sportvereniging. Het grootste aandeel vrijwilligers is te vinden onder 35-44-jarigen.

Gelukkig zijn er buiten deze grote groep ook oudere mensen die zich in hele andere verbanden inzetten. Zo ben ik op bezoek geweest bij meneer en mevrouw Noordenne uit Lombok in Utrecht. Dit gepensioneerde stel zet zich in voor de vrijgemaakte kerk in Utrecht. Fantastisch om te zien dat ondanks hun leeftijd ze toch nog heel betrokken zijn. Zo reisden ze onlangs nog helemaal naar Zuid Afrika. Dat verdient een lintje!

Gek dat sommige mensen een beetje indutten als ze oudere worden terwijl anderen juist super actief blijven. Ik hoop dat de jonge generatie van nu, waar ik zelf ook deel van uitmaak, een voorbeeld neemt aan deze ouderen.

« Terug

Reacties op 'Hulde voor vrijwilligers in kerken!'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2010 > februari