Weblog Mirjam Bikker: Uitstel rekeningrijden slechte zaak voor Utrecht

donderdag 25 februari 2010 17:07

Vandaag verscheen het bericht dat het wetsvoorstel rekeningrijden mogelijk van de baan gaat. Dat omdat het kabinet is gevallen. Voor Utrecht zou dat een zeer slechte zaak zijn. Het is algemeen bekend met welke luchtkwaliteitsproblemen de stad kampt. Bovendien wordt er gestudeerd op de knelpunten bij de verschillende snelwegen rondom de stad. Rekeningrijden en een spitsheffing zijn goede instrumenten om een forse bijdrage te leveren in het verminderen van files. Als het langere tijd van de baan gaat of er niet zou komen, zijn de gevolgen voor Utrecht fors. De files blijven staan en de roep om meer asfalt neemt toe. Terwijl het niet nodig hoeft te zijn…

Bovendien gaat het Nationaal Samenwerkingsprogramma Luchtkwaliteit (NSL) uit van de invoering voor auto’s uiterlijk in 2015. Vrachtwagens zouden in 2012 onder het rekeningrijden moeten vallen. Voor Utrecht zou dat een hoop schelen om gezondere lucht te krijgen. Het Actieplan Luchtkwaliteit Utrecht (ALU) valt ook onder het NSL.

Heel dom dus als de invoering van het rekeningrijden nu vertraging op zou lopen. Daarom toch maar een oproep aan de Tweede Kamerleden: houd het hoofd koel en durf het aan om niet alles in de diepvries te stoppen.  De ChristenUnie Utrecht blijft warm pleitbezorger van de invoering van het rekeningrijden. Wij willen een gezonder Utrecht.

« Terug

Archief > 2010 > februari