Weblog IJmert Muilwijk: BackHome Church

zwerverwoensdag 24 februari 2010 09:48

Afgelopen zondag ben ik wel in een hele speciale kerk geweest. In Lombok in wijkcentrum De Wijkplaats aan de Kanaalstraat in Utrecht wordt iedere zondagavond een maaltijd aangeboden aan dak- en thuislozen. Een geweldig initiatief van een aantal mensen die werk willen maken van naastenliefde. Voor de maaltijd is er een korte bezinning en vervolgens wordt er gulzig gegeten. Wow, wat heerlijk om in deze omgeving te mogen zijn.

Jan Willem Meijer is een van de initiatiefnemers van wat in de wandelgangen de BackHome church wordt genoemd. Super om een zo’n bevlogen man te zien. Zelf heeft hij nooit zonder dak boven z’n hoofd hoeven leven, maar toch voelt hij een diepe compassie. De rest van zijn team heeft allemaal wel op enige wijze zelf gezworven. Zo sprak ik een dame die jaren op straat geleefd had en nu haar leven wil geven om vrienden van haar uit deze uitzichtloze situatie te krijgen. Diep respect!

De verhalen van daklozen zijn vaak ongelofelijk. Zo was er zelfstandig ondernemer die zo diep in de schulden kwam dat de straat de enige uitweg was. Ook lopen er veel drugsverslaafden die begonnen zijn met een sticky en tien jaar later heftig aan de heroïne zitten. Het zette mij weer eens flink aan het denken over het belang van het drugsbeleid van de ChristenUnie. Ook moeten we hulp geven aan al die mensen die al verslaafd zijn. Mij heeft het bezoek in ieder geval een hernieuwd bewustzijn gegeven van een kant van de samenleving die ik niet goed ken.

IJmert Muilwijk, kandidaats-gemeenteraadslid nr.2, ChristenUnie Utrecht

« Terug

Reacties op 'Weblog IJmert Muilwijk: BackHome Church'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2010 > februari