Op bezoek bij De Utrechtse School

IJmert Muilwijkwoensdag 17 februari 2010 12:02

Onderwijs is samen met zorg de belangrijkste taak van de overheid. Zeker in de kenniseconomie die ons land draaiende houdt moeten jongeren een goede start maken. Tijd om eens te kijken hoe we dat in Utrecht voor elkaar hebben. Vandaag ben ik op bezoek geweest bij de Utrechtse School. Dit is een nieuw onderwijsconcept voor jongeren die op het VMBO en MBO problemen krijgen door bijvoorbeeld gedragsproblemen.

De Utrechtse School is gespecialiseerd in het terugbrengen van deze jongeren in het ‘normale’ onderwijs. Leerkrachten hebben meer aandacht en tijd voor leerlingen. Fantastisch om te zien met hoeveel passie de leerkrachten met de soms moeilijke jongeren omgaan.

Het meest bijzondere moment was wel om bij een gesprek van een Marokkaanse jongen, zijn vader en z’n twee mentoren aanwezig te mogen zijn. Samen met de ouders wordt er zeer intensief gewerkt aan het terugbrengen van de jongeren in het ‘normale’ VMBO. Alleen door deze begeleiding maken de jongeren een juiste start. Goed om te zien dat het geen hopeloze gevallen zijn, maar ruwe diamanten die alleen wat bijschaaft moeten worden.

« Terug

Reacties op 'Op bezoek bij De Utrechtse School'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2010 > februari