Tweede Kamerlid Ed Anker in de bediening bij Happietaria

Ed Anker_RubenTimman_nowordsmaandag 15 februari 2010 21:31

Op donderdag 18 februari zal ChristenUnie-Kamerlid Ed Anker helpen bedienen in het goede-doelen-restaurant Happietaria. Het project draait op vrijwilligers en verwerft inkomsten uit de maaltijden die mensen bestellen. Anker zal zich met een aantal andere vrijwilligers van ChristenUnie Utrecht inzetten voor het Fairtrade produceren van bananen in Peru. Daarnaast is er alle mogelijkheid om met hem te discussiëren over politieke thema's.

Anker: ,,De ChristenUnie wil vrijwilligerswerk stimuleren, ook in Utrecht zijn ze daar hard mee bezig. Maar dat doen we niet al pratend vanaf de zijlijn, we steken zelf ook graag de handen uit de mouwen. Happietaria is al jaren een groot succes, dankzij al die mensen die zich belangeloos willen inzetten voor het goede doel. In mijn studententijd heb ik al meewerkt in de keuken!"

Kroegentocht

Na het bedienen bij de Happietaria gaat Anker verder met een sociëteitentocht. Vanaf 23.00 uur is hij in de sociëteit van SSR-NU om vervolgens door te gaan naar de studenten van VGSU (beide op locatie Oudegracht 36).

Happietaria is een tijdelijk restaurant dat vrijwillig wordt georganiseerd en gerund door studenten, met professionele koks in de keuken. Ook dit jaar gaan alle opbrengsten naar het goede doel onder het mom: ‘Eet recht wat krom is!’ Happietaria Utrecht 2010 haalt geld op voor de bananenboeren in Peru, die zich willen aansluiten bij Fairtrade. Het doel is de kwaliteit van de bananen te verbeteren, om zo de bananen naar Europa te kunnen transporteren en de bananenboeren een betere toekomst te bieden.

« Terug

Reacties op 'Tweede Kamerlid Ed Anker in de bediening bij Happietaria'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2010 > februari