Glad?! Moeilijk fietsen in Utrecht

zaterdag 13 februari 2010 12:31

Tot verbazing van de ChristenUnie wordt er te weinig gestrooid op de hoofdroutes van het fietsnetwerk. Dat blijkt eens te meer uit het zwartboek van de fietsersbond, dat vandaag verscheen. Druk bereden fietspaden veranderden de afgelopen tijd vaak in ijsbanen en dan niet voor even, maar voor langere tijd.

In een gisteren verschenen brief van de wethouder over gladheidsbestrijding staat een heel overzicht van wat de gemeente doet. Maar met geen enkel woord wordt gerept over de fiets en de fietspaden. Reden voor ons om de brief te agenderen. Mirjam Bikker: ,,In mei of juni volgt een evaluatie van het strooien deze winter. Wij willen dat de fietspaden in de evaluatie worden meegenomen. De gemeente waarschuwt zelf al op de site dat ondanks het strooien, sommige fietspaden glad blijven. Dan verwacht ik dat er aandacht voor is in de huidige commissiebrief en ook bij de evaluatie."

De gemeentelijke waarschuwing op de site geeft aan dat strooizout op fietspaden niet goed wordt ingereden. Daarom is het belangrijk dat bij hoofdfietsroutes waar de gladheid aanhoudt, ook geveegd wordt. De ChristenUnie is benieuwd of dat gebeurt.

« Terug

Reacties op 'Glad?! Moeilijk fietsen in Utrecht'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2010 > februari