CU-motie aangenomen: innovatie dichter bij welzijnswerkers

Oude handen en zorg.jpgmaandag 06 november 2017 17:08

Tijdens de laatste raadsvergadering (2 november 2017) werd de motie die mede door de ChristenUnie werd ingediend, aangenomen. Innoveren komt dichter bij de welzijnswerkers; goed nieuws, vindt de ChristenUnie.

De ChristenUnie vindt het een vreemde gang van zaken dat geld dat beschikbaar is gesteld voor innoveren voor Partij A, in feite gaat naar partij B. Terwijl de welzijnswerkers zelf heel goed in staat zijn om te vernieuwen, wordt hun die mogelijkheid ontnomen doordat sociale partijen soms ‘onder-subsidieren’. De gemeente laat overigens wel zien dat ze innovatie van belang vindt: het college reserveert 5% van het budget voor innovatie. 

De ChristenUnie eist samen met de andere partijen in de motie dan ook dat de gemeente, bij het uitvragen van nieuwe opdrachten, inventariseert hoe de partijen van plan zijn dit innoveren te organiseren. Ook willen de partijen dat er een budget vastgesteld wordt. Van Ooijen: ‘Wij willen dat je het geld bestemd voor innovatie niet kan wegsluizen naar andere organisaties. Innovaties doen de welzijnswerkers zelf!’

De motie werd ingediend samen met de PvdA, Stadsbelang en D66. Ook vanuit de Sociaal Makelorganisaties was er breed draagvlak voor een nieuwe opzet.

« Terug

Reacties op 'CU-motie aangenomen: innovatie dichter bij welzijnswerkers'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2017 > november