Pracht van de nacht

Winkelstraat.jpgdonderdag 12 oktober 2017 14:58

De nacht is mooi, en sinds een tijd ook iets om zuinig op te zijn. Vandaar dat sinds veertien jaar de Nacht van de Nacht wordt gevierd. Vorig jaar organiseerden Utrechtse inwoners een burgerinitiatief om meer aandacht voor deze nacht - en voor lichtvervuiling in het algemeen - te vragen.

Ook dit jaar vindt de Nacht van de Nacht plaats, nu op 28 oktober. Omdat Utrechtse gemeentegebouwen niet vooroplopen in het verduisteren tijdens deze nacht, dienen de Partij voor de Dieren, GroenLinks en ChristenUnie tijdens de raadsvergadering vanavond een motie in om een grotere ambitie te verwoorden. Want het moet beter kunnen: vorig jaar gingen de lichten uit in slechts drie van de 700 panden die de gemeente bezit. Alleen het Stadhuis, het Stadskantoor en de Domtoren namen deel aan de Nacht van de Nacht. 

De motie roept het college op om in tenminste tien gemeentelijke gebouwen de lichten (inclusief de aanlichting) te doven. Ook willen de partijen dat meer ondernemers meedoen aan de nacht, bijvoorbeeld doordat het college Utrechtse bedrijven oproept om mee te doen. 

Ook jij kunt een steentje bijdragen. Zie je de komende weken onnodig verlichte panden? Geef een seintje aan de eigenaar en daag ze uit om in ieder geval op 28 oktober de lichten de doven. 

« Terug

Reacties op 'Pracht van de nacht'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.