Rik & Anton | Interview met de oude en nieuwe fractiemedewerker Stad & Ruimte

Rik en Antonwoensdag 11 oktober 2017 10:40

Na een boeiende en enerverende tijd, heeft ‘onze’ Anton (Poelarends) half augustus afscheid genomen van de fractie. Onze nieuwe fractiemedewerker Stad & Ruimte is Rik van der Graaf. Hoe zijn Riks eerste werkweken bevallen? En: hoe kan de ChristenUnie volgens beide mannen verschil maken in Utrecht?

Rik, hoe zijn je eerste werkweken voor de fractie bevallen?

Mijn eerste weken zijn zeker goed bevallen. Alles is volledig nieuw maar je merkt dat, zodra je aan de slag gaat, je al snel thuis wordt in bepaalde onderwerpen. Ik ga aan de slag met de portefeuilles wonen, vastgoed en verkeer en ben de eerste weken dus al intensief betrokken geweest bij het actieplan middenhuur en de stadsboulevards in Utrecht. Gevoelige onderwerpen maar daarom des te interessanter om daarover het woord te mogen voeren.

Vanuit wat voor achtergrond ben je op de Stad & Ruimte-portefeuilles terechtgekomen?

Rik: "Ik heb Ruimtelijke ordening en Planologie gestudeerd en daarom zijn dit de onderwerpen die het dichtst bij me liggen. Vooral verkeer en vervoer in de stad is iets wat mij enorm boeit. We leven met steeds meer mensen dicht op elkaar en hebben ook nog een enorme verplaatsingsbehoefte. Dit vraagt dus om creatieve oplossingen en een politiek die keuzes durft te maken." 

Anton, wat vond jij van het werk bij de fractie? 

Het was goed. Het is mooi om te zien hoe de andere fractieleden zich enthousiast in het politieke debat storten. Tegelijkertijd zoeken ze telkens contact met de achterban en allerlei organisaties in de stad. Door hun enthousiasme kreeg ik ook steeds opnieuw zin om me écht in te zetten voor de stad. 

Rik, kun je iets noemen dat je sowieso wil bereiken komend jaar?

Op het gebied van verkeer wil ik dat er steeds meer ruimte komt voor creativiteit en innovatie. Naast dat wij als ChristenUnie ons hard blijven maken voor de fiets is het ook goed om vooruit te blijven kijken. Wat voor innovaties zijn er nu nodig die ons kunnen helpen ook in 2030 nog snel en comfortabel te kunnen verplaatsen door de stad? Op het gebied van wonen en vastgoed zal ik de weg die Anton is ingeslagen verder voortzetten. De focus zal dus liggen op het steeds verder bevorderen van sociale huur en het tegen gaan van scheefwonen door middel van bijvoorbeeld starterscontracten. 

Tot slot: een vraag voor beiden: waarin kan de CU volgens jullie verschil maken in Utrecht?

Rik: "De ChristenUnie kan een verschil maken door aandacht te houden voor alle lagen van de Utrechtse bevolking en namens elke burger te blijven spreken. Dus ook namens de burgers die de weg naar de gemeente zelf moeilijker kunnen vinden. Dit vind ik zo mooi aan de ChristenUnie, een partij voor iedereen. Daar hoort dus ook bij dat je durft te staan voor de beloftes die je op dit gebied de kiezer gedaan hebt in het verkiezingsprogramma. Blijven staan voor je standpunten en niet met alle winden mee waaien dat is de kracht van de ChristenUnie." Anton reflecteert: "Juist de ChristenUnie kan de belangen van minderheden verwoorden - bijvoorbeeld vluchtelingen en gehandicapten - maar daarbij ook rekening houden met het welzijn van álle inwoners van Utrecht. De CU kan – denk ik – als geen ander een sociaal evenwichtig beleid ontwikkelen."

« Terug

Reacties op 'Rik & Anton | Interview met de oude en nieuwe fractiemedewerker Stad & Ruimte'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.